ירקות שורש עטופים בבוץ במדורה

אנחנו מאוד אוהבים לבשל בשטח בטיולים.. ואנחנו מאוד אוהבים תפוחי אדמה וירקות שורש במדורה אבל נמנענו מלהכין כבר כמה שנים כי התבאסנו על נייר הכסף שמתבזבז… ופתאום, נתקלנו בהברקה- לצפות את תפוחי האדמה ב… אדמה ! (בוץ 🙂 )

נכון לוקח יותר זמן מלעטוף זריז בנייר כסף אבל באמת, היה ממש כיף לשחק בבוץ.. בטח לילדות המתוקות אבל גם לנו זה נעים להימרח ולהכין קובבות כמו בגן 😁

אז איך מכינים ירקות שורש עטופים בבוץ?

יצאנו לקמפינג של שלושה ימים והבאנו איתנו כמה ירקות שורש – תפוחי אדומה, בצלים, סלקים ובטטות (עוד יכול לעוף – קולורבי, דלעת ערמונים, ארטישוק ירושלמי, ראש שום).

הכנו בוץ מאדמת המקום מעורבבת במים עד שהגענו למרקם שאפשר לעבוד איתו וליצור קובבות שלא מתפרקות.

בדיקת מרקם הבוץ (קצת דליל, הוספנו אדמה)

ציפינו כל ירק בשכבת בוץ אחידה (בעובי של כסנטימטר) והנחנו ליד המדורה כדי שהבוץ יתייבש קצת…

ירקות שורש מחכים לציפוי בוץ

כשהבוץ קצת התייבש הנחנו את הירקות המצופים על גחלים דולקים/ קרוב מאוד לאש אבל לא ממש בתוכה… אם יש מדורה גדולה מספיק אפשר לקבור את הירקות בתוך גחלים..

אם לא קברתם את הירקות בגחלים כדאי כל כרבע שעה לסובב אותם כדי שיתבשלו בצורה אחידה.

הפיכת הירקות כדי לקבל בישול אחיד

אחרי כחצי שעה פתחנו ירק אחד כדי לבדוק מה מצבו – היה מוכן ! (כדאי לבדוק ולא להסתמך על הזמן שכתבתי כי הבישול תלוי גם בגודל וסוג הירק וגם בחום של המדורה)

כשהירקות היו מוכנים הוצאנו את כולם מהמדורה, קילפנו את מעטפת הבוץ עם סכין, ושטפנו במים.

הירקות מוכנים

חתכנו כל ירק לחצי ופיזרנו מעל מלח גס ושמן זית – הכי טעים !

אני יודעת שמדורה זה לא הדבר הכי אקולוגי אבל בטיול של כמה ימים אנחנו עוד צריכים קצת אוכל מבושל… אפשר להכין כמות יותר גדולה של ירקות וליהנות מהם לכמה ארוחות וככה להדליק פחות מדורות במהלך חופשת השטח…

ספרו לי עוד על בישולי שטח טעימים ויצירתיים 🙂 אשמח לנסות גם!

ענת אסף

ענת אסף, בת 30, נשואה באהבה גדולה לנחמי'ה ואמא לשלושה מתוקים. מגדלת את המתוקים בחינוך ביתי במדבר ועובדת בחינוך בלתי פורמלי בהנחיית קבוצות, העברת תוכן ולימוד בתי מדרש. בעלת תואר ראשון במדעי הסביבה ומחשבת ישראל. אוהבת טבע, ליקוט, יצירה, קיימות

לפוסט הזה יש תגובה אחת

כתיבת תגובה