יומן מסע – איך (ולמה) לצאת למסע משפחתי באוטו

בפוסט הזה אני רוצה לשתף על הרעיון הזה שהתגבש לנו לצאת למסע באוטו (ולא אוטובית) וכל מיני משמעויות והתנהלות במסע כזה…

הנסיעה הראשונה, דרומה לחווה

יצאנו למסע הזה בכוונה לבלות זמן משפחתי מיוחד יחד, הזדמנות לצאת ולתת יד לכל מיני חוות ומקומות שצריכים עזרה ושותפות בתמורה למגורים, וגם כדי לעבור יחד כל מיני הרפתקאות תוך כדי ניסיון לצמצם את החומר שלנו וגם את הטביעה האקולוגית (עוד מחשבות על היציאה לדרך פרסמתי לקראת היציאה בפוסט הזה)

כשהחלטנו, אחרי שלוש שנים בצפון ים המלח, לצאת לדרך התלבטנו באיזה רכב לעשות את זה. חשבנו בהתחלה גם על קראוון, משאית ועוד כל מיני גרסאות אבל בסוף החלטנו לפשט את העניין (או לסבך 🙃 ) ולתכנן איזה מסע שיהיה ברכב רגיל.

באיזה רכב יצאנו למסע?

לכבוד הלידה שהתקרבה לה בחרנו לקנות רכב של שבעה מקומות (עם האפרוחית החדשה אנחנו שישה באוטו). קשה למצוא גם וגם וגם ובחרנו ברכב שהוא בטיחותי, נוח לנהיגה (וגם בשטח) אבל אין לו בגאז' גדול… דווקא היינו שמחים לבגאז' גדול שאפשר לאחסן בו הרבה ציוד בנוחות וגם לישון בצפיפות במידת הצורך אבל לא הצלחנו למצוא רכב מתאים עם שישה/שבעה מקומות.

הבחירה במסע ברכב כזה התוותה הרבה מהאופי והסגנון של המסע שלנו.

מה שכיף בזה שמדובר באוטו רגיל זה שאנחנו מאוד ניידים ויכולים בקלות לנסוע ממקום למקום ולחנות בכל מקום שנרצה (שמותר לחנות בו כמובן 😊 ), בלי שצריך לחפש פארק מיוחד לאוטובייתים, לקבל אישור, לאזן, למצוא חניות ענקיות…

כיוון שאי אפשר לישון באוטו שאתו אנחנו מסתובבים, התחנות שאליהן כיוונו הן תחנות שיכולות לספק לנו מקום לינה ותנאים בסיסיים בתמורה לשותפות או חברות…מקומות כאלו יכולים להיות🐏חוות שזקוקות לסיוע עם החיות/ הדרכות/ שמירה🛌מתחמי אירוח שזקוקים לעזרה בתפעול המרחב🎍שמירה על בתים, על החיות שבבית והצמחים בזמן שבעלי הבית נוסעים👫ביקור אצל משפחה וחברים שיש להם מקום בשבילנו (או בשביל אוהל בחצר)(ויש עוד הרבה אפשרויות)

בנוסף לעניין הלינה, מסע באוטו רגיל מצריך מאתנו למצוא פתרונות יצירתיים לענייני משק בית כמו קירור אוכל, כירה ותנור לבישול, מכונת כביסה ועוד.. וגם פתרונות לחדר חשוב בבית שנקרא שרוקלחת… אפשר גם לא לאתגר את עצמנו ופשוט לבחור להגיע למקומות שיש בהם את כל התנאים האלו..

הרכב שבחרנו גם אילץ אותנו לדייק מאוד בציוד שבחרנו לקחת. עיקר הציוד שלנו כולל מזרנים, כריות, שמיכות ומצעים, בגדים לשש נפשות, כלי בישול וכלי אוכל מאוד מצומצמים, ערכת עזרה ראשונה והיגיינה בסיסית, כמה אביזרי שיפוצים וטיולים (חבלים, פנסים, משקפות, פטיש וכו') ומעט ציוד פנאי שכלל כלי נגינה, צבעי מים, כמה ספרים וכמה משחקים לנו ולאפרוחים וזהו בגדול…(רשימת ציוד מלאה אכתוב בפוסט אחר)

בגלל שבכל מקום שהגענו היינו צריכים לפרוק הכל ואחר כך לאסוף, לארוז ולהעמיס מחדש, די מהר ויתרנו על תחנות קצרות של כמה ימים וכיוונו לתחנות ארוכות יותר של חודש-חודשיים.

באופן כללי האריזות וההעמסות הן שלב די מעייף של הסיפור🥴. בהתחלה קשרנו הכל בחבלים לגג ומילאנו גם את כל האוטו מכל חור אבל עם הזמן השתדרגנו. נפטרנו (או איבדנו) מהרבה ציוד שלא היה מספיק מדויק, מה שהקל את ההתנהלות גם באריזות וגם במרחבים ששהינו בהם. ועוד שדרוג חשוב הוא המעבר לצ'ימיגג – תיק ענק עם ריצ'רצ' שקושרים על הגג וככה אפשר בקלות ויחסית מהר למלא אותו, לסגור את הריצ'רצ' ולנסוע בלב שקט כשהציוד בטוח וגם הנסיעה…

אז לסיכום התהייה האם אפשרי לצאת למסע כזה עם אוטו בארץ, בהחלט אפשר 😊 מסע כזה מזמן חוויות אחרות ולא חייבים לפנות בית ולצאת לזמן בלתי מוגבל…. אפשר סתם, לקחת את האוטו שיש לכם בבית ולצאת לכמה שבועות לתת יד במקומות שצריכים או סתם בשביל הכיף 😊

מה דעתכם? תקחו את האוטו ותצטרפו לנדידה?

ענת אסף

ענת אסף, בת 30, נשואה באהבה גדולה לנחמי'ה ואמא לשלושה מתוקים. מגדלת את המתוקים בחינוך ביתי במדבר ועובדת בחינוך בלתי פורמלי בהנחיית קבוצות, העברת תוכן ולימוד בתי מדרש. בעלת תואר ראשון במדעי הסביבה ומחשבת ישראל. אוהבת טבע, ליקוט, יצירה, קיימות

כתיבת תגובה